Lokal | 19. jan. 2021

Fikk flertall om å åpne for alkoholservering: Utfordrer Lindborg til å åpne kranene

Lesarinnlegg: Kan være et viktig bidrag i en krevende tid.

Terje Søviknes ber ordfører Trine Lindborg åpne for alkoholservering i Bjørnafjorden kommune. (Foto: Kjetil Vasby Bruarøy)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytirsdag 19. jan. 2021 21:26

I dag fikk FrP med seg resten av opposisjonen i Stortinget for å åpne opp for alkoholskjenking til mat i kommuner med lav smitte;

«Forslag nr. 73 fra Jensen, Siv på vegne av Fremskrittspartiet: Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering.»

Stortingsrepresentant Silje Hjemdal (FrP) har i den siste tiden hatt dialog med en rekke serveringssteder, og dette er ett lite steg for å avhjelpe i alle fall noen restauranter.

For ErAn Veikro, Peppes, Elvehuset, Ilya, Havnechefen og andre lokale restauranter kan dette være et viktig bidrag i en krevende tid.

Spørsmålet blir nå om Bjørnafjorden kommune, med ordføreren i spissen, er positiv til å åpne for dette i vår kommune.

Jeg håper det. Utfordringen er herved sendt.

Restaurantbransjen har så langt vært flinke til å overholde smittevernreglene, og det er ingen grunn til å tro at ikke de skal klare det også i fortsettelsen.

Terje Søviknes
Bjørnafjorden FrP

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Knappe 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.