Næringsliv | 02. mai 2021

Hyggeligste: Suste inn på ein førebels 2. og 14. plass

To av dei fire nominerte frå Bjørnafjorden har allereie fått eit forsprang.

Jan Kristian Rokne og Espen Engevik er 2 av dei 4 nominerte frå Bjørnafjorden til no. (Foto: Isac Herland/privat)
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøysøndag 02. mai 2021 10:36

Konkurransen «Norges hyggeligste håndverker», som blei etablert som ein årleg hyllest til norske handverkaryrke for nokre år sidan, er i gang igjen.

Til no er 26 handverkarar i Vestland fylke nominert, fire av dei frå Bjørnafjorden kommune;

Aleksander Haukås frå Haukås Bygg, Odd Arne Frøystad frå Fonn, Espen Engevik frå Engevik VVS og Bygg og Jan Kristian Rokne frå Rokne Elektro.

Oppdatert: Vi har blitt gjort merksame på at også Gunnar Bolstad er nominert. Han er frå Bjørnafjorden, men jobbar for H2 Elektro i Kvinnherad.

Det skal stemmast gjennom vår og sommar, 3 finalistar i 7 kategoriar blir valt ut 10. august. Finalen er 18. september.

Og nokre er allereie godt i gang.

Rokne har segla opp på 2. plass i Noreg, Engevik ligg i skrivande stund på 14. plass.

– Heilt sidan pandemien braut ut har eg fått det veldig travelt, det er stort sett 12-timarsdagar 6 dagar i veka. Dette er fantastisk inspirerande i ein travel kvardag! seier Jan Kristian Rokne.

– Vi har vakse til 6 tilsette, men har arbeid til 9. Dette gir motivasjon i ei hektisk tid, seier Espen Engevik.

– Er det vanskeleg å vera hyggeleg i hektiske stunder?

– Nei. Dagane er enklare når humøret er bra, og har du ei innstilling om at kunden alltid har rett, så løyser alt seg på ein betre måte, seier Espen.

– Eg føler eg har stabilt godt humør, om synest smil er smittsamt. Eg synest vi kunne blitt endå flinkare til å smila til framande, og eg må seia eg saknar å sjå smilet til folk no når mange går med munnbind, seier Jan Kristian.

Nominert av tidlegare finalistar

Rokne har vore nominert før, i 2019.

– Den gong kom eg inn litt seint, og firmaet mitt var ganske nytt. No er Rokne Elektro 3,5 år, og vi har fleire kundereferansar.

Rokne har fått heile 6 nominasjonar. Først ut var Linda Østrem Lyssand, seinare har blant andre Tore Kleppe, som kom til finalen i 2018, og Geir Mæhle, som kom på 2. plass i fjor, nominert Jan Kristian.

– Eg og Geir har gått på skule saman, og har halde kontakten sidan. Geir, som har eit visst musikalsk talent, har òg vore å sjå på fleire scenar i Os, blant anna på romjulsblues på Peppes.

Innsats for andre i fleire år

Både Jan Kristian og Espen har vore synlege i Osbygda på fleire område. Jan Kristian har jobba på Torsdagsklubben, vore aktiv i Nore Neset idrettslag og grendalaget, og i styret i Osfest.

I fjor jaga han liv i russen, og deltok sjølv i å spreia glede med dei raud- og blåkledde i ei tid då koronapandemien var ganske fersk.

Espen Engevik var Noregs yngste røyrleggarmeister då han var nyutdanna, og har vakse opp med ein munter og kjent røyrleggar- og musikar-far; Øystein.

Han har engasjert seg som fotballtrenar og som ei eldsjel i fanklubben Liverbirds, som i fleire samanhengar har delt ut pengar til vanskelegstilte i Os og Liverpool.

– Eg er ein som har lett for å engasjera meg, på godt og vondt kanskje, men eg bryr meg om det som skjer rundt meg.

– Du er ein som tar tydelege standpunkt, reknar du med å hausta stemmer frå United-supportarar?

– Ha, ha! Ja, det gjer eg! Vi er uvenar i 90 minutt mens kampen pågår, men eg har mange kamaratar som støttar andre lag enn meg.

Dei som har kome langt i Hyggeligste-konkurransen har vore ivrige å be folk stemma på seg sjølv.

– Det er ei stund til 10. august, så no kjem mange veker med den vanskelege balansegangen mellom å hausta stemmer frå dag til dag utan å masa for mykje på folk. Det er nesten som eg vil be om unnskyld på førehand for aktiviteten eg kjem til å ha på sosiale media i tida framover, seier Jan Kristian og ler.

Les meir om

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Knappe 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.