Næringsliv | 10. sep. 2020

Posten på flyttefot

I slutten av september får Os nytt postkontor.

28. september pakkar Posten på Plantasjen ned. Foto: ØH
Ørjan Håland
Ørjan Hålandtorsdag 10. sep. 2020 19:13

Sidan 2015 har Posten hatt stasjon på Plantasjen ved Gudriflaten. Dette samarbeidet har no teke slutt.

– Vi har bestemt oss for å gå ut frå avtalen vi har hatt med Posten. Dette gjeld alle butikkanevåre, ikkje berre på Os, påpeikar dagleg leiar i Plantasjen Os, Renathe Ravnskog.

– Det er litt blanda kjensler å mista Posten, vi har hatt ein god relasjon til postkundane våre, men gler oss samtidig til å kunna ha meir fokus på Plantasje-kundane våre. Vi har tru på at dette vil gje kundane våre endå betre service.

Fordel og ulempe

Ved å ha poststasjon i eigen butikk vil det naturlegvis bli fleire folk som kjem innom, men om dei handlar, det er eit anna spørsmål.

– Vi har erfart at dette utgjer svært lite for våre butikkar. Det kan henda at det vil vera annleis i ein daglegvarebutikk, men for vår del vart det ikkje den nemneverdige auken av handel, fortel Ravnskog.

I tillegg kan det vera nokre periodar kor det er ekstra krevjande å ha posten i eigen butikk.

– I juletider er det sjølvsagt svært mykje trafikk, og til dømes Black Friday i fjor var det ganske hektisk. Dette krev mykje tid, og tilsette som har mykje å gjera med kjernedrifta vår, blir opptatte i Posten.

Her skal den nye posten plasserast. Foto: ØH

Gler seg til opning

Mens Plantasjen så vidt har starta ryddejobben, har Coop Extra på Amfi Os starta planlegging av opplæringen av sine tilsette.

– No gler vi oss til opning! Dette er eit tilbod vi ser fram til å kunna tilby kundane våre, og vi har no fullt fokus på å tilrettelegga for opplæring, seier administrerande direktør i Coop Hordaland, Lise Skarpås.

– Vi merker sjølvsagt på dei plassane vi allereie har post i butikk, at det kjem nokre fleire kundar. I tillegg ønskjer vi å bidra til at Posten har ei sentral plassering for innbyggarane.

Opningsdatoen er sett til 29. september, og Skarpås er positiv til både lokalisering og tidsfrist.

– Ofte er det krevjande å få god nok plass når du skal utvida med post-tilbod i butikken, men her på Amfi Os har vi rikeleg med plass. Opningsfristen skal vi fint rekka, avsluttar Skarpås.

Her skal den nye posten plasserast. Foto: ØH

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Knappe 30 kr per veke
Teikna abonnement

Abonnementet blir fornya kvar 4. veke for kr 120 per månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.